Home » Belangrijke informatie

Belangrijke informatie

Lees deze gebruiksaanwijzing geheel door voor u Inspirocin gebruikt.

Inspirocin gebruiksaanwijzing.

Waarom Inspirocin microdosing?

Inspirocin is het nieuwste microdose product van Mycologics BV. Met bijna 30 jaar ervaring op het gebied van productie, distributie en gebruik van psilocine en psilocybine bevattende paddenstoelen en truffels voor recreatief en therapeutisch gebruik. Onze expertise uit zich in de constante kwaliteit en continuïteit van onze producten, welke onder geprotocolleerde en gestandaardiseerde processen worden geproduceerd. Hiermee voldoen we aan de strengst geldende eisen voor onze producten.

Wat is Inspirocin?

Inspirocin is een natuurlijk voedingssupplement, waar van nature de werkzame stoffen psilocine en psilocybine, in een zeer lage concentratie voorkomen.

Werking

De werkzame stoffen bootsen serotonine na en hebben daardoor een directe bindingsaffiniteit met serotonerge receptoren, welke de functie hebben, om onder andere gemoedstoestand en cognitieve functies te reguleren.

Wanneer te gebruiken?

Inspirocin wordt ter ondersteuning gebruikt bij klachten, die gerelateerd worden aan een serotonine tekort. Dit zijn onder anderen, maar niet uitsluitend: somberheid, depressief gevoel, verlaagd libido, concentratieproblemen, lusteloosheid, verminderde beleving van vreugde en plezier, verminderde of verhoogde eetlust.

In het geval er geen klachten zijn en geen sprake is van een serotonine tekort, kan het gebruik van Inspirocin bijdragen aan ontwikkeling, verbetering en /of verhogen van cognitieve functies en vaardigheden.

Wanneer NIET te gebruiken!

Het gebruik van psiloc(yb)ine wordt ten zeerste afgeraden in de volgende gevallen.

 • U gebruikt medicijnen of andere (al dan niet voorgeschreven) middelen, welke direct of indirect de serotonine concentratie verhogen, zoals antidepressiva.
 • U bent zwanger.
 • U heeft 1 week voorafgaand aan de microdose kuur drugs gebruikt.
 • In combinatie met alcohol en/of drugs.
 • U jonger bent dan 18 jaar.

 

Veilig gebruik

De Inspirocin kuur bevat standaard 6 doses van een 1 gram. De concentratie werkzame stoffen is dusdanig afgestemd, dat er in de meeste gevallen mits er geen extreme afwijkingen zijn in lichaamsbouw en gewicht er geen psychedelische effecten optreden. De hoeveelheid werkzame stof per dosis is de standaard Inspirocin hoeveelheid afgestemd op een veilig en algemeen gebruik en ideaal voor de beginnende micro doseur. De hoeveelheid werkzame stof zal doorgaans binnen 24 uur uitgewerkt zijn.

Om er zeker van te zijn dat u geen ongewenste effecten krijgt van een dosis Inspirocin kunt u de check doen met onze psychedelity-checker.

Hoe Inspirocin te gebruiken?

Een Inspirocin verpakking bestaat uit 6 x 1 gram. Elke dosis is individueel verpakt en makkelijk te scheiden middels de handige perforatie. De afzonderlijke doses zijn voorzien van een ‘easy peel’ seal waardoor de verpakking zonder gereedschap, eenvoudig te openen is.

Wanneer u voor het eerst micro doseert, wordt het standaard regime geadviseerd. Tijdens dit schema neemt u op dag 1 een dosis Inspirocin. Vervolgens neemt u de 2 dagen daarna geen dosis.

Innameschema:

Dosis 1 Dag 1
Dosis 2 Dag 4
Dosis 3 Dag 7
Dosis 4 Dag 10
Dosis 5 Dag 13
Dosis 6 Dag 16

Als u een ander schema voor inname hanteert dan het beginnersschema, neem dan de volgende vuistregels in acht:

 • Neem per 24 uur, maximaal 1 gram.
 • Gebruik in een tijdsbestek van 1 maand, niet meer dan 30 gram.
 • Gebruik niet langer dan 1 maand aaneengesloten.

Neem na elke kuur tenminste 2 x het aantal doses van voorgaande kuur in dagen rust. In het beginners schema van 6 doses, wordt er na de laatste inname (2×6=) 12 dagen rust gehouden, en zou op de 13de dag een volgende kuur gestart kunnen worden.

Wat als ik een dosis vergeet?

Als u op aangegeven dag bent vergeten uw dosis in te nemen is dit geen probleem. Neem de dosis dan in op de dag dat u het opmerkt en begin vanaf dat moment weer te tellen door 2 dagen rust te nemen na inname.

Neem in geen geval 2 doses tegelijk!

 

Het innemen van een dosis

 • Om de truffels in te nemen, scheurt u 1 dosis langs de perforatie(s) af.
 • Zoek het hoekje van de verpakking wat los zit en trek de folie met duim en wijsvinger voorzichtig open. Haal de truffels uit de folie en neem in via de mond.
 • Om ervoor te zorgen dat het geheel aan werkzame stoffen, opgenomen wordt in het systeem, is het raadzaam om de truffeltjes zo fijn mogelijk te kauwen. Om de substantie goed in uw lichaam op te nemen probeer het 2 tot 3 minuten in de mond te laten voor u het doorspoelt dat kan met een slok water.

Voor meer informatie over het gebruik, doseringen, effecten en schema’s bezoek dan de homepage.