Home » Inspirocin » Hoe werkt Inspirocin

Hoe werkt Inspirocin

Aangezien er nog veel onderzoek gedaan moet worden om de precieze  werking van de truffel te doorgronden, kan er met de huidige  kennis van de neurofarmacologie de farmacokinetiek en de farmacodynamiek  van de werkzame stoffen, een voorzichtig aanname worden gedaan, die  mogelijk een verklaring geeft voor de effecten. Simplistisch zou je het proces als volgt kunnen omschrijven:

Wanneer psilocybine in het lichaam door defosforylering, wordt  omgezet in psilocine, bootst het de neurotransmitter serotonine na.  Omdat het zich als serotonine gedraagt (maar het feitelijk niet is),  signaleren de hersenen een verhoogt serotonine gehalte in het systeem en  handelt daar ook naar, door processen te starten in een poging om de  neuro chemische balans te herstellen, waaronder de aanmaak van andere  neurotransmitters en hormonen. Hierdoor ervaart de gebruiker een gevoel  van gelukzaligheid en een beter humeur. Dit zorgt er op zijn beurt weer  voor dat men in vele opzichten geïnspireerd wordt. Wanneer er gedurende  een periode regelmatig wordt gebruikt waardoor de serotonine spiegel  tijdelijk hoger ligt dan normaal, zullen de hersens het “overschot aan  serotonine” proberen op te vangen door synapsen en receptoren aan te  maken, waar het surplus aan serotonine zich aan kan hechten. Om alle  nieuwe neuronen te verbinden zal dit leiden tot de aanmaak van nieuwe  hersenpaden.

Wanneer onderzoek een dergelijke hypothese zou bevestigen, dan zou  het de genoemde effecten ook daadwerkelijk verklaren. Voorlopig moeten  we het dus doen met  het feit dat de effecten nu eenmaal optreden.